Registratie Scouting Nederland

Iedereen die lid is geworden van onze groep, is automatisch ook lid van Scouting Nederland. Zodra je aanmelding is geregistreerd door onze ledenadministratie ontvang je -via e-mail- een lidmaatschapsnummer (je kunt dit nummer overigens ook altijd opvragen via het secretariaat). Met dit lidmaatschapsnummer en je geboortedatum bij de hand, kunt je via http://www.scouting.nl/ een inlogaccount aanvragen

Lid gegevens
Je lidgegevens worden middels het on-line beheersysteem Scouts Online bijgehouden door onze ledenadministratie. Het voordeel van dit systeem is dat je je gegevens zelf kunt bijwerken, zodat de leiding altijd jouw goede gegevens heeft. Het hoeft echter niet, je kunt altijd verhuizingen e.d. doorgeven aan de ledenadministratie. We zullen kort uitleggen hoe Scouts Online werkt:

Surf naar: http://sol.scouting.nl.
Klik links op de knop 'Login'.
Kies de optie 'Inlogaccount aanvragen' (houdt je lidnummer van Scouting Nederland bij de hand, deze tref je aan op je Scoutcard of op het wikkel met adresgegevens bij de Scoutingbladen).
Rond de registratie af.
Je kunt daarna inloggen met je zelf gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.
Door op de link 'Mijn gegevens' (links in het menu) te klikken kun je jouw gegevens bekijken.
In de tabbladen 'Basis' en 'Extra' kun je je gegevens wijzigen.
in de tabbladen 'Functies', 'Kwalificaties', 'Bijzonderheden', 'Inschrijvingen', 'Betalingen' en 'Bestellingen' kun je andere gegevens bekijken, maar niet bijwerken.
Elke wijziging die je doorvoert wordt automatisch verwerkt op het systeem van Scouting Nederland en door onze ledenadministratie.

Heb je nog vragen over het bijwerken van je lidgegevens, weet je niet wat je lidnummer is of wil je iets wijzigen wat niet klopt, maar kun je het niet wijzigen? Neem dan contact op met onze groepssecretaris.

Scoutcard
De Scoutcard is een kaart (pin pas formaat) die elk lid van Scouting Nederland krijgt. Op deze kaart staan naast jouw eigen gegevens ook je lidnummer en het groepsnummer. Het lidnummer kan je nog wel eens nodig hebben om je in te schrijven voor activiteiten als HIT en de Nationale Jamboree. Maar ook om te kunnen inloggen op de website van Scouting Nederland en bestellingen te doen via de webshop van de Scoutshop.Ook staat er op de kaart dat je bent aangesloten, via Scouting Nederland, bij de WAGGGS en de WOSM (de twee wereldwijde scouting organisaties), Dit kan in het buitenland nog wel eens handig zijn als je bijvoorbeeld op een scoutingterrein wilt overnachten. Maar, dit is niet het enigste wat je kan doen met de kaart. Vele winkels geven je korting op hun produkten als je je Scoutcard laat zien! Bij ons in de buurt kun je bijvoorbeeld korting krijgen bij de vestigingen van Bever Zwerfsport (5%) in Groningen. Toch leuk meegenomen als je (bijvoorbeeld) een nieuwe slaapzak wilt gaan Kopen!

komende activiteiten
20 jul 2024 Verhuur
18:30 - 00:00

20 jul 2024 Zomerkamp Landverkenners (Dwingeloo)
18:30 -

31 jul 2024 verhuur
10:00 - 15:00

09 aug 2024 Loodsenweekend
18:30 - 00:00

Copyright © 2023 Scoutinggroep de Trappers